Zpět Úvodní strana Recepty a produktyTradiční recepty / PodkrkonošíVšechny kategorieŘemeslné výrobkyRegionální potravinyTradiční receptyPivovaryVšechny regiony BroumovskoČeský rájHradeckoKladské pomezíKrkonošeOrlické hory a PodorlickoPodkrkonoší Včetně sousedních krajůBezbariérový přístupCertifikovánoVýběr města Seřadit: Název od A do Zod Z do A|Lokalita od A do Zod Z do A|Oblíbenost od A do Zod Z do ATradiční receptyTyhle koláčky si zaslouží úctu každého jedlíka hned dvakrát. Poprvé, když se zakousne do povidel trůnících nahoře v důlku. Podruhé, ...Babiččiny dvojctihodné koláčeHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyVelmi oblíbená polévka. Tradiční podkrkonošská bramboračka má hustou konzistenci a vždy musí obsahovat tří základní suroviny – brambory, česnek a ...Bramboračka zahuštěná jíškouHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyAmprecle se vkládaly do mísy a sypaly se cukrem. Takto vypadaly velmi honosně. Amprecle se pekly v lidové kuchyni jenom ...Hořické amprecleHořiceZaujalo mě Tradiční receptyChudí rytíři jsou jednoduché a levné jídlo. Podávalo se jako hlavní chod nebo jen jako sladkost. Chudí rytíři s povidlyHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyKulajda je tradiční pokrm podkrkonošské kuchyně, protože se dělá z ingrediencí, které se tu nacházejí a pěstují v hojné míře. ...Kulajda s podmáslímHolovousyZaujalo mě Tradiční recepty Makové peciválky se sirobemHolovousyZaujalo mě Tradiční recepty½ litru vody, 5 lžic švestkových povidel, 2 lžíce strouhaného perníku, kousek celé skořice, 3 utlučené hřebíčky, šálek sladké smetany, ...Švestková omáčka se špalíky a s uzeným, vepřovým kolenemHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyNejvětším kouzlem brambor na loupačku je kontrast horkých brambor a studeného másla, které se na nich samo rozpouští. Pokrm je ...Brambory na loupačkuHolovousyZaujalo mě Tradiční recepty Buchty s mrkvovou náplní s jablkyHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyDříve se v Podkrkonoší vařila hrachová polévka na Štědrý den. Mnozí ji podávají k obědu nebo na štědrovečerní stůl dodnes. ...Hrachová polévkaHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyJáhelník je jedním z nejstarších vánočních obřadních jídel. Původně se na stole objevoval jako jeden z magických pokrmů o slavnosti ...Jáhelník se švestkamiHolovousyZaujalo mě Tradiční receptyTradiční štědrovečerní pokrm z Podkrkonoší. Kuba s uzeným masemHolovousyZaujalo mě 1 2 | další »
Tradiční receptyTyhle koláčky si zaslouží úctu každého jedlíka hned dvakrát. Poprvé, když se zakousne do povidel trůnících nahoře v důlku. Podruhé, ...Babiččiny dvojctihodné koláčeHolovousyZaujalo mě
Tradiční receptyVelmi oblíbená polévka. Tradiční podkrkonošská bramboračka má hustou konzistenci a vždy musí obsahovat tří základní suroviny – brambory, česnek a ...Bramboračka zahuštěná jíškouHolovousyZaujalo mě
Tradiční receptyAmprecle se vkládaly do mísy a sypaly se cukrem. Takto vypadaly velmi honosně. Amprecle se pekly v lidové kuchyni jenom ...Hořické amprecleHořiceZaujalo mě
Tradiční receptyChudí rytíři jsou jednoduché a levné jídlo. Podávalo se jako hlavní chod nebo jen jako sladkost. Chudí rytíři s povidlyHolovousyZaujalo mě
Tradiční receptyKulajda je tradiční pokrm podkrkonošské kuchyně, protože se dělá z ingrediencí, které se tu nacházejí a pěstují v hojné míře. ...Kulajda s podmáslímHolovousyZaujalo mě
Tradiční recepty½ litru vody, 5 lžic švestkových povidel, 2 lžíce strouhaného perníku, kousek celé skořice, 3 utlučené hřebíčky, šálek sladké smetany, ...Švestková omáčka se špalíky a s uzeným, vepřovým kolenemHolovousyZaujalo mě
Tradiční receptyNejvětším kouzlem brambor na loupačku je kontrast horkých brambor a studeného másla, které se na nich samo rozpouští. Pokrm je ...Brambory na loupačkuHolovousyZaujalo mě
Tradiční receptyDříve se v Podkrkonoší vařila hrachová polévka na Štědrý den. Mnozí ji podávají k obědu nebo na štědrovečerní stůl dodnes. ...Hrachová polévkaHolovousyZaujalo mě
Tradiční receptyJáhelník je jedním z nejstarších vánočních obřadních jídel. Původně se na stole objevoval jako jeden z magických pokrmů o slavnosti ...Jáhelník se švestkamiHolovousyZaujalo mě